Coimbra
€ 550.000,-
Quinta do Barbeiro-Barril do Alva-Portugal.

De quinta is een eeuwen oud landgoed waarop zich enkele zeer oude gebouwtjes bevinden en een hoofdgebouw van ca.100 jaar oud.Dit hoofdgebouw is in 1990 gerestaureerd tot woonhuis (3 verdiepingen) en van alle moderne nutsvoorzieningen voorzien(stromend water aan en afvoer, elektriciteit, telefoon etc.)
De afgelopen jaren zijn ook alle ander gebouwen gerestaureerd en hebben een functie binnen het geheel gekregen.
Een van de belangrijkste bijgebouwen is een oude Romeinse waterput welke gevoed wordt door een ondergrondse rivier en onuitputtelijk een prima kwaliteit (drink) water oplevert wat o.a. gebruikt wordt voor de irrigatie van het land en bos, het vullen van het zwembad, enz.Gezien de schaarste van water en de droogte in bepaalde periodes is deze bron alleen al goud waard.
Overigens hebben wij ook nog een watermijn welke uitmondt, via een watertap, op de patio. Deze mijn is wel weersafhankelijk en kan in tijden van grote droogte opdrogen.
Het landgoed is in terrasvorm met een hoogte verschil van
ca 25 m. en bestaat gedeeltelijk uit een aangelegde tuin, een stuk pijnboombos en een vlak stuk land met fruitbomen. Ook bevinden zich nog 2 ruïnes van oude watermolens op het land. Om de toegankelijk te  verbeteren hebben wij overal leistenen trappen en verbindingen aan laten leggen zodat u vanuit alle terrassen de lager gelegen gebieden makkelijk kunt bereiken.Via al deze trappen komt u ook op het lager gelegen land met zwembad.Verder zijn er over het hele land, ook aan de grenzen veel volgroeide bomen(o.a. vijgen) aanwezig zodat volledige privacy is gegarandeerd. De tuin, het bos en het land kunnen computer gestuurd worden geïrrigeerd met gratis water uit de put.

De entree
De quinta is gelegen op ca 2 hectare geaccidenteerd terrein met vrij uitzicht op de heuvels in de omgeving. Het geheel is begrensd door gedeeltelijk een muur met 2 toegangspoorten, een riviertje en omheining.
Door een grote toegangspoort betreedt u de patio waaraan gelegen zijn een carport, een bergruimte, een hondenhok, een grote buitenkeuken (voor gebruik door gasten), het café en het woonhuis. De patio heeft een grote visvijver (oude wasplaats), een vaste stenen zithoek, beide overdekt met een pergola begroeid met druivenstruiken. Op de patio staat een grote houten tafel met stoelen en een parasol. De hele patio is 's avonds sfeervol verlicht. Deze plek is ideaal om 's morgens bv. het ontbijt te serveren of om 's avonds te dineren.

Het woonhuis
Via een stenen trap en een overdekt balkon komt u bij de entree van het woonhuis die gelegen is op de tussenverdieping.
Hier bevindt zich de grote woonkamer (ca. 60 m2 ) met openhaard en diverse zithoeken. Ook is hier de grote open keuken welke van alle moderne apparatuur is voorzien. Via het trappenhuis bereikt u de andere verdiepingen in huis.
Boven de woonverdieping zijn 2 grote slaapkamers.Een kamer, voorzien van een grote dakkapel met fraai uitzicht, is ingericht voor 2 personen terwijl de tweede kamer is ingericht voor 3 personen. Deze kamer is voorzien van Veluxramen. Beide kamers delen een badkamer vv.douche, toilet, bidet, vaste wastafel. Ook is hier nog een ruime berging.
De begane grond verdieping bevat een hele grote slaapkamer met openslaande deuren naar de overdekte veranda, een kleedkamer, een badkamer vv.ligbad, toilet, bidet en wastafelmeubel.
Ook bevindt zich hier een kantoorruimte met houtkachel en openslaande deur naar de veranda. Een gasten toilet met toegang naar de patio en een garderobehal is op de begane grond aanwezig.
De veranda (met verlichting) loopt over de gehele lengte van het huis en is bijna 3 meter diep. Van hieruit heeft u een geweldig uizicht over de hele omgeving en de prachtig aangelegde tuin.
Op de veranda staan diverse zitjes en een granieten tafel met stoelen voor ontbijt of diner.
Het hele huis is voorzien van dubbele beglazing en luiken.
De warmwater voorziening bestaat uit een 200 ltr elektrische boiler(bevindt zich op de berging). Het elektrisch systeem is volledig gemoderniseerd en voorzien van een uitgebreide groepenkast met aardlekschakelaars. Ook is een telefoon en internet aansluiting aanwezig.

De patio
Zoals gezegd liggen aan de patio nog een aantal gebouwen zoals o.a. een grote carport waar buiten uw auto bv. ook nog hout opgeslagen kan worden of machines om het land te onderhouden kunnen worden gestald. Een overdekte berging voor opslag van gereedschap ed. en een groot afsluitbaar overdekt hondenhok. Hierin bevindt zich ook de uitbreiding van het elektriciteitsnet voor alle buitengebouwen en de computer voor het irrigatiesysteem van de tuin en het land. Het hele terrein, inclusief bos, kan worden besproeid.
Verder liggen aan de patio de buitenkeuken en het cafe.
De buitenkeuken is volledig ingericht voor het bereiden en nuttigen (bij slecht weer) van uw maaltijden en de opslag van dranken en voedingsmiddelen. Er zijn 2 koelkasten, een gasfornuis, een servieskast vv.alle nodige servies, bestek en glaswerk, een tafel met 4 stoelen, een aanrecht met dubbele spoelbak en een geiser voor de warmwatervoorziening. Ook zijn hier een wasmachine en droger geïnstalleerd.
Naast de buitenkeuken bevindt zich het cafe. Dit is een oude adega (wijnmakerij) waarin zich nog een oude broodoven(monument) en olijfolietank bevinden. Deze adega hebben wij verbouwd tot café met bar en krukken, statafel (oude wijnton) en tafels met stoelen. Het café wordt 's avonds gebruikt door onze gasten om gezellig een borrel te drinken en even de dag bij te praten. Diverse spelen zijn aanwezig zoals, dartboard, sjoelbak en andere spelletjes.
Beide gebouwen zijn gerestaureerd en voorzien van nieuwe daken (met oude pannen). Via de patio komt u op de rest van het landgoed met daar o.a. de cassita, het zwembad en de waterput.

De cassita
De cassita is een van de oorspronkelijk oude gebouwtjes welke wij verbouwd hebben tot 2 appartementjes.
De bovencassita heeft een entree via de tuin en aan de achterzijde een klein balkon met uitzicht op de omgeving en een trap naar het lager gelegen eigen terras (met meubilair). De benedencassita bereikt u via een trap in de tuin naar het bijbehorende terras (met meubilair) of via een lager gelegen toegangspoort.
Beide appartementjes hebben een 2-persoons slaapkamer met uitgebreide inrichting en hebben ieder een eigen badkamer met douche toilet en vw.
De cassita heeft een eigen stroomvoorziening en het warmwater wordt geleverd door een geiser.
Ook hier is alles sfeervol en veilig verlicht buiten.

Het zwembad
Beneden op het land, uit het zicht van het woonhuis, ligt het grote zwembad onder de schaduw (indien gewenst) van een grote prachtig gevormde wilg. Het zwembad is 10 x 5 mtr groot en in diepte varieert dit van 70 cm tot 2 mtr. Het bad is professioneel ingericht met zuiveringsinstallatie (combinatie van zout en chloor) skimmers en streamers, stofzuiginstallatie, automatische bijvulling en verlichting. Rondom het bad ligt een terracotta terras,met meubilair, wat overgaat in de natuurlijke omgeving (o.a. gras).
Uit het bad komend stapt u in de overdekte maar verder open bar met barkrukken en ijskast. In dit zelfde gebouwtje vindt u verder een kleed-en opslagruimte, een toilet en een afwasblok.
Aan de buitenkant bevindt zich een buitendouche met warm en koud stromend water. Het warmwater wordt geleverd door een close-in boiler. Het bad kan worden afgedekt met een afrolbare noppenfolie op een verplaatsbare rol.
Naast het zwembad ligt een officiële jeu de boule baan (15 x 5 m) met bijbehorend materiaal.
Rondom het zwembad is sfeervolle verlichting aangebracht om ook 's avonds gebruik te kunnen maken van het bad.
Het veld en jeu de boule baan worden aangelicht vanuit diverse bomen. Alle trappen zijn goed verlicht en op diverse niveaus zijn aan- en uit schakelaars aangebracht alsmede stopcontacten en watertappunten.
Het zwembad en het veld zijn via een naastgelegen pad en een poort in de muur makkelijk te bereiken per auto voor service werkzaamheden.

De waterput
Weer lager gelegen bevindt zich de ca. 1000 jaar oude, 2 verdiepingen hoge, waterput welke op 2 niveaus toegankelijk is.
Deze put wordt gevoed door een ondergrondse rivier en geeft onuitputtelijk een prima kwaliteit (drink) water.
Dit water wordt opgepomd door een zeer krachtige pompinstallie (werkend op krachtstroom) en wordt onder hoge druk naar de hoger gelegen gebieden gepomd. Overal op het land en bij de terrassen en trappen zijn watertappunten met slangen om bv. te reinigen of te bewateren.
Ook wordt het zwembad hiermede (bij)gevuld, het bos nat gehouden en de tuin besproeid.
De put kan verder ook nog gebruikt worden als opslagplaats voor bv. zwembad meubilair, machines en gereedschap.
Het belang van deze put is met het oog op de toekomst van zeer groot belang. Niet alleen omdat water schaars en duur is maar vooral omdat deze altijd water garandeert wat met het oog op toekomstige klimaatverandering en tijden van grote droogte zeer interessant kan zijn. Het water kan zelfs zeer goed gebotteld worden.

Algemeen
De quinta is uitermate geschikt voor bed-en breakfast op kleine schaal. Er kunnen 8 tot 9 mensen tegelijkertijd verblijven (exclusief eigenaren-bewoners) en iedereen heeft voldoende privacy.
De faciliteiten zijn zodanig dat zowel bij goed als slecht weer het iedereen naar de zin te maken is. Men kan in de openlucht of overdekt ontbijten en dineren. De buitenkeuken is uitermate geschikt om eigen maaltijden te bereiden als men niet meer weg wilt 's avonds.
Het café is een leuke plaats om elkaar te ontmoeten en de voordelen van een zwembad spreken voor zich.
Buiten de quinta zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in een volledig veilige en door niemand bewoond gebied. Het gebruik van mobile telefoons en draadloos internet verkeer levert in deze omgeving geen problemen op. De bereikbaarheid van de quinta is prima want tot de poort heeft u geasfalteerde wegen met verlichting.
Op korte afstand (ca. 3 km) vindt u het dorp Coja met ca. 1500 inwoners waar alle mogelijkheden zijn om uw inkopen te doen, een terrasje te pakken en te eten in de diverse restaurantjes. Op ca. 20 min rijden zijn in de grotere plaatsen de Intermarche en de Lidl aanwezig voor uitgebreide inkopen. Ook zijn deze stadjes leuk om te bezoeken (Arganil en Oliveira do Hospital). Coimbra ligt op een uurtje rijden van ons vandaan en de kust op vijf kwartier (Fiquera do Foz). Porto is 2 uur rijden en Lissabon drie uur.
De omgeving leent zich prima om te wandelen in een goed toegankelijk gebied met heuvels, bossen en rivieren.
Een bezoek zeker waard is de Serra Estrella,het hoogste gebergte van Portugal met als top de Torre(2000 mtr). Hier kan in de winter ook geskiet worden.
De hele omgeving ademt nog een sfeer van rust uit, er is geen massa toerisme maar er is voldoende te beleven.

klik op het fototoestel voor meer foto's
Objectnummer: po-6140
Coimbra midden Portugal
Vraag informatie aan