La Roche-en-Ardennes
€ 185.000,-
Deze fraaie woonchalet is gelegen op wandelafstand van het welbekende en pittoreske centrum van La Roche-en-Ardennes 6980 België.

De keuze van de ligging voor dit nieuwbouw project is geen toeval maar een zorgvuldige selectie die de juiste ballans heeft tussen natuurlijke rust en onmiddellijke toegang tot veelvuldige activiteiten en winkelmogelijkheden.
Het rustige over-groene straatje "Val de Pierreux" wordt enkel gebruikt door de plaatselijke bewoners en de fietsers en wandelaars op weg naar het iets hoger gelegen "Park du gibier" of het kristal helder vennetje waaruit ook het riviertje ontspringt dat op 20 meter langs het huis stroomd.Op 200 meter in het begin van het straatje zijn de 2 gezellige hotelletjes "Les merlets" en "Le merlet Moqeur"gevestigd. Les Merlets wordt uitgebaat door Nederlandstalige eigenaars en bied tal van ontspannende mogelijkheden met z'n visvijvers,gezellige taverne en restaurant serverende typisch locale gerechten zowel binnen als in de tuin.
Iets verder bevind zich het "adventure team" die de mogelijkheid bied om te raften, u kan er ook een kano of mountain bike huren en ze organiseren vele alternatieve outdoor activiteiten.
De woonchalet situeert zich op een 1400m² grote woonbouwgrond in tegen een berghelling bereikbaar met een oprit die u een 7 tal meter boven straatniveau brengt.
Het gebouw zelf bestaat uit een totaal oppervlakte van +- 284m² waarvan 28m² garage en +- 65m² overdekt en niet overdekt terras.
De bouw en isolatie van de buitenmuren is van een uitzonderlijk stevige kwaliteit met een muurdikte van 27 cm. Het is een technisch feit dat door deze muurdikte in combinatie met de dubbele beglazing van de ramen , de isolatiefactor uitstekend is en zeker uw energieverbruik zal minimaliseren. Deze natuurlijke isolatie is de eigenschap van houtbouw alsook doordat u omringd bent door natuurelementen zal u uzelf er ook ontspannen voelen.
De indeling van het huis is als volgt :
Op het niveau -1 (opritniveau ): Een ruime garage met een 3 meter brede ingang en 7 meter lengte is tevens toegankelijk vanaf de straatkant via een buitendeur.
Op het gelijkvloers . Een grote woonkamer met een niveauverschil (een zitput-tv hoek met voorziening van houtkachel ) een aanpalende open keuken en een vestiaire. Deze verdieping is toegankelijk komende van het niveau -1 (oprit hoogte) via 3 ingangen waarvan 2 via het hoofdterras zuidkant.
Op hetzelfde niveau bevind zich ook een toilet en een aparte lavabo. De trap naar de bovenverdieping situeert zich naast deze laatste . Op de helft van deze trap hebt u toegang tot een vestiaire - berging en vervolgens een toegang op een westelijk gelegen buitenterras. Dit gedeeltelijk overdekt terras heeft ook half open bergings ruimten.
Het bovenverdiep is ingedeeld in een gang , 3 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De drie slaapkamers beschrijven zich als volgt : 1 kleine kamer aan de noordwest kant , 1 middelgrote slaapkamer met niveauverschil aan de noordoost kant en 1 grote slaapkamer met garderobe en aanpalend groot zuidterras . Van hieruit hebt u een mooi zicht op de bergflank en staat u ongeveer een 12 meter boven het straatniveau.

De woonchalet zal worden verkocht in een staat van afwerking dat u toelaat zelf nog uw persoonlijke smaak en keuzes te bepalen. Het einde van de werken zijn voorzien voor half Juni.
Daar het om een permanente woonzone gaat is de mogelijkheid van alle faciliteiten zoals water,elektriciteit, telefoon, kabel tv en internet kabel aanwezig alsook is het signaal van mobile netwerken er bereikbaar.

La Roche en naaste omgeving heeft u veel variatie te bieden . Deze gezonde en sterk culturele regio heeft alles te bieden voor zoals ze het hier noemen "un bon vivant" De bewoners van het toeristische stadje is een mengeling van Nederlands en Franstalige met een ongehaaste ongedwongen samenleving.
Buiten de vele supermarkten ,winkels en gezellige restaurants en cafeetjes vindt men er ook faciliteiten zoals een cinema complex, een overdekt zwembad , postkantoor en verschillende financiële instellingen .
In het centrum bevind zich ook "Le musee de la Bataille des ardennes" over de hele historie van de slag van de Ardennen . De uniformen en een twintigtal militaire voertuigen van die tijd worden er geëxposeerd. Daartegenover wandelt u door een smal straatje naar boven waar u de ingang van het middeleeuws kasteel vind. Deze vestiging was een verblijf van de Frankische koningen. Het kasteel is toegankelijk voor publiek.
Verder in het Centrum vind u een expositie van het typische blauw aardewerk van La Roche met samengestelde decors van vroegere tijden. U kan er ook een typisch Ardenees restaurant vinden met streekproducten.
Voor verdere informatie kan u dagelijks terecht bij het toeristisch informatie bureau van La Roche.

klik op het fototoestel voor meer foto's
Type object = Chalet
Bouwkundige staat = nieuwbouw
Dak = nog te bepalen
Muren = 26 cm dikte volle balk 14 cm + isolatie
Totaa laantal kamers = 9
Slaapkamers = 3
Badkamers = 1
Toiletten = 2
Woonoppervlakte = 146 m2
Grondoppervlakte = 1400 m2
Afvalwater = Fosse Septique
Kostenkoper = ja
Objectnummer: be-6127
La Roche-en-Ardennes
Vraag informatie aan